Never Satisfied : A Cultural History of Diets, Fantasies and Fat

historyofdiets This light-hearted historical account of dieting is devoted to explaning the cultural fit between shared fictions about the body and the reducing methods of the era. Discussions are as follows: dieting and history; ritual and romance of dieting; men, women and fat; thin body and the Jacksonians; buoyant body (obese) in Victorian America; the balanced body at century’s turn; regulated body (fasting, slow chewing of foods, calorie counting, and thyroid pills); measured body (calorie controlled); physiological effects of obesity and body types; dieting and marketing profits; overweight children and dieting; and a weightless body. A bibliography is included.

Mots clé : régime, comportements alimentaires, histoire des mentalités, santé

Order the book
Food 2.0 LAB in association with Amazon

Books by the same author –

       

Bookmarquez le permalien.

FOOD 2.0 LAB : Articles récents

Les commentaires sont clos.

Fidel Castro obsédé par le lait

Sur la table, un drôle de couvert

Sans gluten, ni lait, ni sucre : pourquoi parler d’obsession ?

Les Radis d’Ouzbékistan. Tour du monde des habitudes alimentaires

Les gazelles aiment-elles les sodas ?

Drone café, drôle d’idée

Quand McDo attaque la ville de Florence

Colomba et chocolats : Pâques à manger

Cuisine de l’été – Le sel et l’eau de cuisson

Starbucks : un peu de nitrogène dans votre café ?