Bold Palates : Australia’s Gastronomic Heritage

bold palates In Bold Palates Professor Barbara Santich describes how, from earliest colonial days, Australian cooks have improvised and invented, transforming and ‘Australianising’ foods and recipes from other countries, along the way laying the foundations of a distinctive food culture.

What makes the Australian barbecue characteristically Australian? Why are pumpkin scones an Australian icon? How did eating lamb become a patriotic gesture?

Bold Palates is lovingly researched and extensively illustrated. Barbara Santich helps us to a deeper understanding of Australian identity by examining the way we eat. Not simply a gastronomic history, her book is also a history of Australia and Australians.

Order the book
Food 2.0 LAB in association with Amazon

Books by the same author –

                       

Bookmarquez le permalien.

FOOD 2.0 LAB : Articles récents

Les commentaires sont clos.

L’art de “manger seul” (1/2) : mukbang et ASMR

Smart food Paris: promesses institutionnelles et jeunes pousses de la Foodtech

Cantine scolaire : la révolution silencieuse ?

Vocabulaire culinaire : Comment dit-on “pâté en croûte” en japonais ?

Cuisine de l’été – Le sel et l’eau de cuisson

Découvrez la « soupe à tout » : une interview de Christophe Lavelle

“Lever matin n’est point bonheur. Boire matin est le meilleur” (Rabelais)

Plutôt crus ou cuits, vos tardigrades ?

Le Kebab, ce plat européen qui nous rassemble

Bulletproof Coffee : comment mettre du beurre dans son café