Bold Palates : Australia’s Gastronomic Heritage

bold palates In Bold Palates Professor Barbara Santich describes how, from earliest colonial days, Australian cooks have improvised and invented, transforming and ‘Australianising’ foods and recipes from other countries, along the way laying the foundations of a distinctive food culture.

What makes the Australian barbecue characteristically Australian? Why are pumpkin scones an Australian icon? How did eating lamb become a patriotic gesture?

Bold Palates is lovingly researched and extensively illustrated. Barbara Santich helps us to a deeper understanding of Australian identity by examining the way we eat. Not simply a gastronomic history, her book is also a history of Australia and Australians.

Order the book
Food 2.0 LAB in association with Amazon

Books by the same author –

                       

Bookmarquez le permalien.

FOOD 2.0 LAB : Articles récents

Les commentaires sont clos.

Food pairing (2/3) : la “science” des accords mets-vins

Des fourmis sur une crevette : René Redzepi et Noma au Japon

Permis de végétaliser (3): la sémiotisation nourricière de nos villes

Légumineuses (1): approche communicationnelle de l’année internationale 2016

“543 manières d’accommoder les œufs” !

Manger ! au Forum des images (Paris), du 2 mars au 4 avril 2016

“Emoji Burger” : fromage et esthétique des émotions !

“Millennials” : derrière la passion du rose !

La Cité du Vin : carrefour et parcours d’interprétation libre

Les ciseaux génétiques CRISPR/Cas9 tranchent dans la filière viande