Bold Palates : Australia’s Gastronomic Heritage

bold palates In Bold Palates Professor Barbara Santich describes how, from earliest colonial days, Australian cooks have improvised and invented, transforming and ‘Australianising’ foods and recipes from other countries, along the way laying the foundations of a distinctive food culture.

What makes the Australian barbecue characteristically Australian? Why are pumpkin scones an Australian icon? How did eating lamb become a patriotic gesture?

Bold Palates is lovingly researched and extensively illustrated. Barbara Santich helps us to a deeper understanding of Australian identity by examining the way we eat. Not simply a gastronomic history, her book is also a history of Australia and Australians.

Order the book
Food 2.0 LAB in association with Amazon

Books by the same author –

                       

Bookmarquez le permalien.

FOOD 2.0 LAB : Articles récents

Les commentaires sont clos.

Packaging : l’ingrédient secret qui ne se cache pas

Musique et Art culinaire : les rhapsodies du goût (2/3)

Alimentation en quête de “sciensationnel” !

Découvrez la « soupe à tout » : une interview de Christophe Lavelle

Cuisine de l’été – Manger des huîtres ? Petite leçon d’écologie

Food pairing (2/3) : la “science” des accords mets-vins

« Squid-ink Oyster Bao » : Une conversation avec Tracy Chang

Quand la Californie veut inventer la Food 2.0

“Millennials” : derrière la passion du rose !

Cuisine française végétarienne : une affaire compliquée ?