One Continuous Picnic : A Gastronomic History of Australia

picnic Australians first confronted the oddities of their national cuisine when this gastronomic classic appeared 25 years ago. Because Australia never had a peasant farming class with local cooking customs, the book explains, camp food became the mainstay of the Aussie dining tradition. Portable weekly rations of mutton, flour, and tea had turned the early settlers into a mobile army, and their suburbanite descendants still survive on tins of jam, condensed milk, camp pie, and beer. A cry for action, the book successfully launched a new Australian taste for fresh produce, farm markets, and international flavors more than two decades—one that still exists today.

Order the book
Food 2.0 LAB in association with Amazon

Books by the same author –

Bookmarquez le permalien.

FOOD 2.0 LAB : Articles récents

Les commentaires sont clos.

Presbyosmie : humez tant qu’il est temps !

Législation sur les semences : le fruit de vos « entraides » est béni.

Cuisine de l’été – Amertume du concombre. Petite leçon de physiologie végétale.

Cuisine de l’été – Grillade le midi, grillade le soir : Petite leçon de nutrition

Cuisine française végétarienne : une affaire compliquée ?

Le Sandwich et le Sushi

Noma au Japon (2): de l’émotion culinaire à l’expérience cinéphile, une injonction à la créativité

Les délices de Tokyo

Le déjeuner sur l’Herbe : de la fécondité artificielle à la fertilité de la nature?

Atlas de l’Alimentation