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La cuisine congolaise

cuisinecongolaise Cet ouvrage recense et décrit plusieurs recettes dans toutes les régions du Congo, mais n’ont été retenues que les plus fréquentes. Ce livre est ” un ouvrage révélateur de notre richesse nationale, en matière culinaire ” (Jean-Pierre Makouta-Mboukou). Il devrait servir de mémoire pour fixer les recettes et aliments traditionnels.

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Urbainculteurs (1) : avez-vous votre “permis de végétaliser” ?

Les ciseaux génétiques CRISPR/Cas9 tranchent dans la filière viande

Ananas : au nom du rose !

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Parcours gourmands (2): Vers des médiations renouvelées ?

Réalimenter Masséna : l’invitation gourmande et créative, derniers jours !

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Législation sur les semences : le fruit de vos « entraides » est béni.

Parcours gourmands (1) : énonciations et médiations renouvelées

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Publications

  • British Food – An Extraordinary Thousand Years of History

    Colin Spencer

     This important award-winning book is recognised as the authoritative work on the subject of British food. It is a breath-taking attempt to trace the changes to and influences on food in Britain from the Black Death, through the Enclosures, the Reformation, the Industrial Revolution, the rise of Capitalism to the … Lire plus

  • Chop Suey, USA – The Story of Chinese Food in America

    Yong Chen

    American diners began to flock to Chinese restaurants more than a century ago, making Chinese food the first mass-consumed cuisine in the United States. By 1980, it had become the country’s most popular ethnic cuisine.Chop Suey, USA offers the first comprehensive interpretation of the rise of Chinese food, revealing the … Lire plus

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