Lecture Series (Food 2.0 LAB)

Lecture Series – (FOOD 2.0 LAB)

 Lecture Series : Rethinking the Future of Food

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The lecture series entitled “Rethinking the Future of Food” are a space for people to interact  around the controversies and deep changes in our food practices from a social science perspective. The participants can be researchers, representatives of governmental agencies, NGOs, or industry players.

 

Research Seminar 2017-2018

L’appel du bonheur : alimentation et partage chez les éleveurs nomades de Mongolie
| 14-06-2018, 17h : ISCC, 20 rue Berbier-du-Mets, Paris

Agriculture et Alimentation : des facteurs fondamentaux de la géopolitique mondiale ?
| 18-04-2018, Institut d'Etude des Relations Internationales

“Millennials” et nouveaux modes de consommation alimentaire
| 17-01-2018, 17h : ISCC, 20 rue Berbier-du-Mets, Paris

Anxious Appetites: food and consumer culture
| 13-12-2017, 17h : ISCC, 20 rue Berbier-du-Mets, Paris

Devenir moderne par l’assiette : Cuisine, politique et société entre l’Empire ottoman et la République turque
| 15-11-2017, 17h : ISCC, 20 rue Berbier-du-Mets, Paris

Food and Utopia: transforming gastronomy to build a better world
| 04-10-2017, 17h : ISCC, 20 rue Berbier-du-Mets, Paris


Research Seminar 2016-2017

Breakfast : the world in our cups
| 13-06-2017, ISCC - 20 rue Berbier-du-Mets, Paris

Milk : old, new and novel consumption practices
| 24-05-2017, à 17h à l’ISCC (20 rue Berbier-du-Mets 75013 Paris Métro 7 Les Gobelins)

The future of meat in our plates
| 26-04-2017, à 17h à l’ISCC (20 rue Berbier-du-Mets 75013 Paris Métro 7 Les Gobelins)

For an agricultural and ecological exception – A Manifesto
| 24-02-2017, ISCC, 20 rue Berbier-du-Mets, Paris

‘Comfort food cities’: Affects, politics and practices of urban foodscapes
| 24-01-2017, 20 rue Berbier-du-Mets, Paris

Thinking with the sense of taste
| 18-01-2017, 17h : ISCC, 20 rue Berbier-du-Mets, Paris

Tomorrow’s Food : Cultures and Mediations – Book launch event – “L’Alimentation Demain”
| 07-12-2016, 20 rue Berbier-du-Mets, Paris


Research Seminar 2015-2016

Le sushi, best seller mondial ? séminaire Penser l’alimentation de demain
| 19-05-2016, 17h30-19h : ISCC, 20 rue Berbier-du-Mets, Paris

Planète fromagère et Cheese 2.0
| 07-03-2016, à l'ISCC 20 rue Berbier-du-Mets, 75013 Paris

De la science à l’art culinaire
| 10-02-2016, COMPTE RENDU

Nourritures du futur : quand la Californie rêve de changer le monde de l’alimentation
| 17-09-2015, à l'ISCC 20 rue Berbier-du-Mets, Paris

 

 

 

 

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